Návštěva v CareTecu

31. března 2011

Dnes navštívilo vedení Eye-T.cz sídlo rakouské firmy CareTec GmbH, jež se nachází ve Vídni na ulici Stubenbastei 1, nedaleko chrámu sv. Štěpána (Stephansdom). Pokud by vám na první pohled název této firmy nic neříkal, zkuste se kouknout na své levé zápěstí, zda tam náhodou nemáte jejich mluvící hodinky, zavzpomínejte, kdy jste naposled zalévali svou oblíbenou kávu a díky tzv. hladince jste nepřelili ani se nepopálili, anebo kdy jste naposled při oblékání použili přístroj ColorTest, který vám hlasem oznámil barvy oblečení, jež jste zamýšleli "hodit" na sebe. Ano, firma CareTec dodává na náš trh bezpočet nejrůznějších drobných i větších zařízení a přístrojů, které nám zrakově postiženým umožňují kompenzovat náš handicap. Do styku s těmito pomocníky se většina z nás dostává prostřednictvím prodejen Tyflopomůcek SONS ČR.

Logo firmy CareTec GmbH. Odkaz se otevře do nového okna.

Členové vedení našeho občanského sdružení si nejen prohlédli prostory této firmy včetně studia, kde se nahrávají česky mluvené hlášky do nejrůznějších mluvících zařízení, ale také jim bylo předvedeno, jak se např. vyměňují baterie v přístroji ColorTest. Toto předvedení bylo zajímavé, neboť se ukázalo, že výměna není sice ničím složitým, ale přeci jen má svá úskalí.

Nakonec předseda Eye-T.cz projednal s odpovědnými zástupci CareTecu nejrůznější záležitosti v oblasti mluvících zařízení pro nevidomé jakož i zařízení s velikostně nadstandardními prvky, tzv. Low Vision, pro slabozraké. Rovněž došlo k projednání nejrůznějších možností spolupráce za účelem ještě lepšího poskytování služeb pro ty, o něž jde především, tedy osoby s těžkým zrakovým postižením.

MENU

Vyhledávání